Winkelwagen

Aantal Product Subtotaal
Subtotaal

Tips & tricks

Grauwe T-shirts

Word je witte was grauw na meerdere keren wassen, dan kan dat betekenen dat zeep achter blijft in de kledij. Maar niet getreurd, met deze eenvoudige tips, krijg je je beddenlakens, gordijnen en witte T-Shirts weer helemaal wit! AFBEELDING Azijn Azijn helpt om kalk- en zeepresten te verwijderen, niet alleen uit je was maar ook uit je wasmachine. Doe een kopje huishoudazijn (of twee kopjes bij zeer hard water) in het wasverzachter bakje.

Aleppo zeep

Deze zeep, gemaakt van olijfolie en laurierolie, wordt al duizenden jaren gebruikt. Men gebruikt de zeep voornamelijk voor huid en haar, maar deze zeep biedt zo veel meer mogelijkheden. De zeep van olijfolie reinigt en verzorgt de huid. De laurierolie helpt de huid zijn natuurlijke vetten te behouden en heeft een antiseptische werking en is dus uiterst geschikt voor een onzuivere huid. Sommige mensen kunnen echter allergisch reageren op laurierolie! Controleer dus eerst of je huid reageert op laurierolie en als dat zo is, gebruik dan Aleppo zeep gemaakt van 100% olijfolie.

Reinigen van was- en vaatwasmachine

AFBEELDING Vaatwasmachine Vaatwasmachine reinigen: Maak eerst de filter van je vaatwasmachine proper in de gootsteen 1 à 2 EL natriumbicarbonaat onderaan in de lege vaatwasser strooien 20 ml huishoudazijn in het waspoeder bakje Op hoogste temperatuur laten draaien Daarna de rubbers en de deur schoonwrijven Doe dit twee keer per jaar. Zo gaat de machine langer mee en je vaat wordt weer proper. Wist je trouwens dat je glazen kalkaanslag krijgen (wit worden) als het water te hard is, maar dat je glazen glascorrosie vertonen (ook wit worden) als het water te zacht is?

Schoenendeo

AFBEELDING Stinken je schoenen heel erg? Dan kun je je eigen schoenendeo maken. Hiervoor heb je nodig: 75 ml gekookt water (of gedemineraliseerd water) 20 ml ethanol (of minstens 40% alcohol zoals wodka) 1/2 tl natriumbicarbonaat 5 druppels etherische olie teatree (antibacterieel, tegel schimmels) 5 druppels etherische olie ceder (antiseptisch) Meng alle ingrediënten en vul ze in een sproeifles. Fles sluiten en goed schudden. 1 à 2 keer sproeien is voldoende.

Etiketten verwijderen

AFBEELDING Wij willen graag zo veel mogelijk hergebruiken - ook glazen en deksels, maar wat met de etiketten? Sommigen blijven wel heel erg hardnekkig plakken of je krijgt het papier er wel af maar niet de lijm … Vervelend!? Je hebt eigenlijk drie verschillende soorten lijm. Dus ook drie verschillende manieren om de etiketten te verwijderen. In water oplosbaar Dit betekent dat de meest milieuvriendelijke lijm gebruikt werd. Laat de glazen (en deksels) in water met een druppel afwaszeep weken.

Natriumbicarbonaat

AFBEELDING 1. Maak opgeklopt eiwit, omeletten en pannenkoeken luchtiger Opgeklopt eiwitten maak je gemakkelijker met natriumbicarbonaat! Voeg een snufje aan het eiwit toe om het nog luchtiger te maken tijdens het kloppen. Ook bij omeletten en pannenkoeken maakt een halve theelepel poeder per drie eieren het deeg nog luchtiger. 2. Behoud de kleur van fruit en groenten Om te voorkomen dat appelmoes en andere fruitsauzen oxideren en bruin worden tijdens de productie, voegt u gewoon een beetje natriumbicarbonaat toe.

Aanmaakblokjes

AFBEELDING Aanmaakblokjes kun je heel gemakkelijk zelf maken! Neem een eierdoosje, doe er zaagmeel/houtkrullen in, smelt kokosolie en vul deze bovenop het zaagmeel. Het kokosolie zorgt ervoor dat het zaagmeel compact in de eierdoosjes blijft zitten. Voor gebruik scheur je telkens 1 stukje eraf en steek je het aan. PS: een openhaard is dan niet echt ecologisch, dus gebruik de aanmaakblokjes ook voor je vuurmand! Lekker gezellig en veilig buiten

Sheaboter

AFBEELDING Sheaboter wordt verkregen uit de sheanoot die groeit aan de sheaboom of Afrikaanse boterboom. De boom is inheems in tropisch West- en Centraal-Afrika. Bij het kappen van bossen wordt de sheaboom traditioneel gespaard, zodat hij wijdverspreid is in West-Afrika. De vettextractie uit de sheanoot, die tot de bessenfamilie behoort, is zeer complex en wordt grotendeels met de hand gedaan. Eerst wordt het vruchtvlees en de schil van de kern verwijderd, daarna wordt de zeer vette kern geroosterd, geraspt en wordt het vet afgescheiden met behulp van water.

Jojobaolie

De samenstelling van jojobaolie omvat een groot aantal aminozuren. In structuur lijken ze op natuurlijk collageen, dat huid produceert. Collageen en elastine zijn de belangrijkste componenten voor huidelasticiteit en jeugd. Het unieke van de olie ligt in het feit dat het onmogelijk is om dergelijke substanties kunstmatig te synthetiseren, daarom is het gebruik van jojobaolie een effectieve en veilige manier om de huid vele jaren jong te houden. Hydrateren. De olie kan worden gebruikt om de droge huid te hydrateren - het product voedt de opperhuid diep met vitamines, zuren en etherische oliën.

Waterstofperoxide

AFBEELDING Waterstofperoxide of H2O2 - dat klinkt niet per se natuurlijk of milieuvriendelijk. De chemische verbinding komt echter vaak van nature voor en wordt zelfs in lage concentraties in het menselijk lichaam gevormd. In sterk geconcentreerde vorm heeft de kleurloze vloeistof een sterk oxiderende werking en kan zelfs bijtend zijn. De oplossing van drie procent die in de apotheek verkrijgbaar is, is relatief onschadelijk of zelfs genezend. Dankzij de antibacteriële werking kan waterstofperoxide op verschillende manieren worden gebruikt in het huishouden en voor de gezondheid.

Arganolie

Een van de meest gehoorde schoonheidsklachten zijn droog en dun haar. Laat dit nu precies de kracht van arganolie zijn. Arganolie is namelijk een rijke mix die onder andere bestaat uit vetzuren, anti-oxidanten en vitamine E. Deze samenstelling heeft de eigenschap relatief diep door te dringen tot het haar dringen waardoor het haar soepeler wordt. Het linolzuur legt daarnaast een beschermend laagje aan, waardoor je haar beter vocht vast houdt, gaat glanzen en minder snel breekt.