Jojobaolie

De samenstelling van jojobaolie omvat een groot aantal aminozuren. In structuur lijken ze op natuurlijk collageen, dat huid produceert. Collageen en elastine zijn de belangrijkste componenten voor huidelasticiteit en jeugd. Het unieke van de olie ligt in het feit dat het onmogelijk is om dergelijke substanties kunstmatig te synthetiseren, daarom is het gebruik van jojobaolie een effectieve en veilige manier om de huid vele jaren jong te houden.

  1. Hydrateren. De olie kan worden gebruikt om de droge huid te hydrateren - het product voedt de opperhuid diep met vitamines, zuren en etherische oliën. Dit is een uitstekend hulpmiddel om de huid te herstellen na zout zeewater en wind.
  2. Behandeling van zonnebrand. Olie kan worden gebruikt om de huid te verzachten en te hydrateren na blootstelling aan ultraviolette straling. Olie verlicht perfect zonnebrand, jeuk, vermindert het risico op blaarvorming, bevordert de regeneratie van de epidermis.
  3. Striae. Omdat jojobaolie een natuurlijk collageen is, kan het worden gebruikt om striae te voorkomen en te behandelen. Als u zich in een interessante positie bevindt, smeer dan altijd de buik, borst en dijen met olie om de huid te verzachten en onderhuidse onderbrekingen te voorkomen. Als striae al beschikbaar is, moeten ze ook worden bevochtigd met olie. Om er helemaal vanaf te komen werkt niet, maar het is best realistisch om hun manifestaties iets te verminderen.
  4. Verjonging. Zoals opgemerkt, is jojobaolie een natuurlijk collageen, waarvan het gebrek bijdraagt ​​aan het verschijnen van rimpels op het gezicht. Voeg jojobaolie toe aan elk cosmetisch masker om de huid elastischer te maken, strak om rimpels en kraaienpootjes te verzachten.
  5. De strijd tegen cellulitis. Olie is niet alleen effectief voor de huid. Het bevat veel organische zuren die de huid binnendringen, het lipidenmetabolisme verhogen en ophopingen van lymfoïde vloeistof oplossen. Met andere woorden, de olie bestrijdt effectief cellulitis, indien gecombineerd met de juiste cosmetische procedures.
  6. Ogen. Jojobaolie beïnvloedt perfect de conditie van de huid rond de ogen, het wordt vaak toegevoegd aan de samenstelling van verschillende oogcrèmes. Als je dagelijks voor het slapengaan olie aanbrengt, zal je na een paar weken merken dat het bovenste ooglid merkbaar is gestegen, de kringen onder de ogen zijn verdwenen en de rimpels rond de ogen minder opvallen.
  7. Ontstekingsremmend effect. De samenstelling van de olie bevat veel componenten die een antibacterieel en antiseptisch effect hebben. Hiermee kunt u omgaan met acne, mee-eters en zwarte stippen. Bijzonder effectief is de strijd tegen acne.

Jojobaolie wordt toegevoegd aan verschillende cosmetische producten - crèmes, tonica, verzorgende lotions en gels. Maar helaas, onder invloed van extra componenten in de vorm van smaakstoffen en conserveringsmiddelen, verliest jojobaolie zijn heilzame eigenschappen en is geoxideerd. Daarom is het beter om in de strijd om mooie, schone en elastische huid natuurlijke olie te gebruiken, gekocht in een apotheek, bij voorkeur ongeraffineerd. Jojobaolie wordt in de cosmetica niet alleen voor de huid van het gezicht gebruikt. Het heeft een veel breder gebruik.

AFBEELDING

Hoe wordt jojobaolie nog gebruikt in cosmetica?

Jojobaolie is een onmisbare fles helende eigenschappen, die elke vrouw zeker in haar tas zou moeten hebben. En hier is waarom:

  1. Huidziekten en wonden. De olie desinfecteert effectief verschillende huidwonden, schaafwonden, snijwonden. Een fles in een make-uptas helpt je snel en veilig een open wond schoon te maken zodat er geen bacteriën in kunnen komen, je beschermen tegen ontstekingen, het bloed stoppen. Bovendien verlicht de olie perfect jeuk, zwelling en roodheid bij verschillende huidaandoeningen - een allergische uitslag, eczeem, psoriasis.
  2. Schimmel. Weinig mensen weten het, maar als onderdeel van de jojobaolie zijn er antimycotische ingrediënten waarmee u de huid en nagelschimmel volledig kunt verwijderen. Om dit te doen, moet je de nagel constant smeren met olie na het stomen, regelmatig het getroffen gedeelte van de nagel afsnijden. Voor het uitvoeren van de procedure voor een lange tijd, tot de volledige update van de nagel. Als je de olie op de hoofdhuid aanbrengt, kun je schimmelinfecties - seborrhea – kwijt. Teatree olie ondersteunt het proces.
  3. Makeup Remover. Jojobaolie lost decoratieve cosmetica perfect op, zelfs de meest complexe composities in de vorm van waterdichte mascara. De olie verwijdert niet alleen de cosmetische laag, maar hydrateert ook en verzacht de huid zodat deze niet krimpt en uitdroogt na het verwijderen van make-up.
  4. Haar. Dit is een van de beste cosmetische oliën voor haar, omdat het perfect wordt opgenomen, geen vettige laag achterlaat, het gemakkelijk wordt afgewassen, zonder haar te laten kleven. Jojobaoliemaskers voor haar zijn gemaakt om haaruitval te voorkomen, voor dikkere, sterkere en sterkere krullen. Olie gaat om met roos, geeft het haar gladheid en glans.
  5. Lips. De olie voedt zacht en zachtjes de gevoelige huid van de lippen, waardoor schilfers en een strak gevoel worden voorkomen. Zorg ervoor dat je de lippen smeert voordat je naar buiten gaat, als het weer ijzig is. Sterke wind, zeezoutlucht, droge binnenlucht met airconditioning - al deze factoren wijzen op de noodzaak om olie voor lippen te gebruiken.
  6. Wimpers en wenkbrauwen. Jojobaolie voedt perfect de haarbollen, verbetert de haargroei, maakt het dikker, sterker en langer. Het is noodzakelijk om de wimpers en wenkbrauwen te versterken. In dit geval is het aanbrengen van olie niet moeilijk, je hoeft alleen maar de oude fles gebruikte mascara schoon te maken en af ​​te spoelen, er olie in te spuiten en elke avond een wimper met een borstel te schilderen. Een uur na het aanbrengen verwijdert u de resterende olie met een droge doek. Het is mogelijk om deze ’s morgens te wassen.
  7. Verwijdering van haar. Veel mensen denken dat het verwijderen van ongewenst haar van de huid vrij eenvoudig is en in één stap wordt uitgevoerd. Dit is echter niet het geval. De huid moet eerst worden verzacht en na het epileren worden gedesinfecteerd en gekalmeerd. Jojobaolie wordt zowel voor als na de ingreep aangebracht. Dit beschermt de huid tegen onnodig pijnlijke gewaarwordingen, ingegroeide haartjes, ontstoken plekken.
  8. Massage. Voor massage is het noodzakelijk massage-oliën te gebruiken om wrijving te verminderen en de sessie aangenamer te maken. In plaats van een speciale massageolie, kunt u jojobaolie gebruiken - het verzacht en voedt de huid en het delicate aroma ontspant en kalmeert.

AFBEELDING

Gebruik

Om de olie zo bruikbaar mogelijk te maken voor de huid, moet deze van tevoren worden voorverwarmd in een waterbad - zo ontvouwt zich het boeket, worden waardevolle zuren geactiveerd. Je kunt de olie als een crème gebruiken of het product aan andere maskers toevoegen. Als je van droogheid en schilfering af wilt, moet je jojobaolie mengen met andere cosmetische oliën - sesam, amandel, perzik. Bij het bestrijden van rimpels moet de olie worden gecombineerd met gefermenteerde melkproducten en het sap van rauwe aardappelen. Bij het strekken en behandelen van zonnebrand, wrijft u eenvoudig schone olie in de huid.

Als u zich wilt ontdoen van cellulitis, kunt u het effect van de olie versterken en mengen met rode peper of mosterd, om de bloedcirculatie in de weefsels te versnellen. In de strijd tegen acne en zwarte vlekken kan jojobaolie worden gemengd met BIO Aloe Vera Gel 50g. Je moet een haarmasker niet van olie maken, het is beter om elke dag strengen te strijken met een paar druppels van het product. Dit zal helpen het haar te versterken, het mooi, glanzend en levend te maken. Toepassing jojobaolie is niet moeilijk, het veroorzaakt geen allergische reacties, behalve voor zeldzame individuele intolerantie.