Winkelwagen

Aantal Product Subtotaal
Subtotaal

Etiketten verwijderen

AFBEELDING

Wij willen graag zo veel mogelijk hergebruiken - ook glazen en deksels, maar wat met de etiketten? Sommigen blijven wel heel erg hardnekkig plakken of je krijgt het papier er wel af maar niet de lijm … Vervelend!? Je hebt eigenlijk drie verschillende soorten lijm. Dus ook drie verschillende manieren om de etiketten te verwijderen.

In water oplosbaar

Dit betekent dat de meest milieuvriendelijke lijm gebruikt werd. Laat de glazen (en deksels) in water met een druppel afwaszeep weken. Na maximum 30 min zullen de etiketten van zelf loskomen.

In vet oplosbaar

Als water niet helpt, kan vet helpen. Papieren etiketten kun je inwrijven met olie of boter. Indien je plastiek etiketten wilt verwijderen, ga je eerst met een mes sneetjes of gaatjes in het etiket moeten maken zodat het olie onder het etiket kan komen en daar de lijm kan oplossen.

Nog gemakkelijk gaat het met hete olie (heb je juist frieten gebakken en is het olie aan vervanging toe, gebruik dan dit hete olie om de flessen in te wrijven met hulp van een borsteltje.

Als water en olie niet helpen: alcohol

De derde mogelijk is dat de lijm in alcohol oplosbaar is. Je kunt resten wodka of spiritus gebruiken om de etiketten in te wrijven. Afhankelijk van het etiket en/of de lijm moet je meer alcohol gebruiken of deze langer laten intrekken.