Winkelwagen

Aantal Product Subtotaal
Subtotaal

Aleppo zeep

Deze zeep, gemaakt van olijfolie en laurierolie, wordt al duizenden jaren gebruikt. Men gebruikt de zeep voornamelijk voor huid en haar, maar deze zeep biedt zo veel meer mogelijkheden.

De zeep van olijfolie reinigt en verzorgt de huid. De laurierolie helpt de huid zijn natuurlijke vetten te behouden en heeft een antiseptische werking en is dus uiterst geschikt voor een onzuivere huid. Sommige mensen kunnen echter allergisch reageren op laurierolie! Controleer dus eerst of je huid reageert op laurierolie en als dat zo is, gebruik dan Aleppo zeep gemaakt van 100% olijfolie.

AFBEELDING

Shampoo

Maak de zeep nat en strijk ermee over het natte haar. Daarbij schuimt de zeep zachtjes. Met dit schuim was je dan je haar zoals je gewoon bent. Om zeepresten uit je haar te spoelen, gebruik je het best azijn gemengd met water als spoeling. Als je droog haar hebt, is het beter om Aleppo zeep met meer laurierolie te gebruiken. Als je haar eerder vet is, dan gebruik je beter 100% olijfolie

Onzuivere huid

Olijfolie droogt heel zacht uit en laurierolie is antibacterieel. Deze eigenschappen maken dat Aleppo zeep goed werkt bij onzuivere huid. Schuim het zeepstuk op en verdeel het zeepschuim op het gezicht. Laat drie tot vier minuten inwerken. Daarna afspoelen met water. Ook bij ontstoken huid, zoals bij neurodermitis, eczeem, haarschilfers of jeukende insectenbeten helpt het Aleppo zeepschuim. Wij adviseren om na het reinigen de huid te verzorgen met vocht inbrengende, natuurlijke producten, zoals aloë vera gel of amandelolie.

Voetbad

Een voetbad met Aleppo zeep helpt om ontstekingen van de huid of nagels tegen te werken en helpt bij het genezingsproces. Voor een voetbad doe je één eetlepel geraspte Aleppo zeep in drie liter warm water. Je blijft er tien tot vijftien minuten in en nadien verzorg je je voeten met amandelolie.

Scheerzeep

Scheerzeep met Aleppo zeep is antibacterieel en vocht inbrengend waardoor een aftershave niet meer nodig is en je bovendien veel verpakking uitspaart! Onze scheerzeep schuim je op met een scheerborstel en breng je aan op de huid. Nadien zoals gewoonlijk scheren.

Waspoeder & wasmiddel

Ook waspoeder of wasmiddel maak je met de pure Aleppo zeep zelf! Ecologisch, natuurlijk en biologisch! Plekken op je was? Gebruik het vochtige Aleppo zeepstuk om de vlek in te wrijven. Bij bijzonder hardnekkige plekken helpt onze ontvlekker.

Motten

De intensieve geur van de traditionele Aleppo zeep helpt om motten van je kleren weg te houden. Leg enkele stukjes Aleppo zeep (of geraspte Aleppo zeep in een zakje) in je kast. Cadeautip!

Bladluizen

Aleppo zeep helpt tegen bladluizen. Los hiervoor ongeveer 30 g geraspte Aleppo zeep op in één liter water, doe het in een plantenspuit en sproei op de aangetaste plantendelen.